Ostatnie kilka szarych dni przewiało mnie do szpiku kości i wrzuciło pod kołdrę z paczką chusteczek i gorącym naparem z imbiru. Na szczęście teraz jest już o wiele lepiej i z radością mogę zaserwować Wam świat widziany przez przymat różowej, rozgrzewającej zupy krem na bazie czerwonej kapusty i buraków :) To idealna propozycja dla wszytkich, których dopadło przeziębienie! Kremowa zupa pełna wspierających odporność warzyw doprawiona rogrzewającym imbirem, delikatnie szczypiącym w język pieprzem i aromatycznym lubc... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)