Projekt śniadanie: Zniewalająca grzanka z jajkiem i awokado

Projekt śniadanie: Zniewalająca grzanka z jajkiem i awokado

Projekt śniadanie: Zniewalająca grzanka z jajkiem i awokado

Grzanka z awokado i jajkiem to chyba jedna z najlepiej znanych śniadaniowych opcji na międzynarodowym stole, dlatego to właśnie tym niepozornym daniem rozpoczynam Nowy Kulinarny Rok na blogu :) I niby nic wielkiego, a jednak połączenie jajka z kremowym, zielonym awokado ma w sobie coś uzależniającego i bardzo, bardzo przytulnego...jak wszystkie śniadania z jajkiem w roli głównej. W podstawie chrupiąca grzanka z ulubionego pieczywa, a na niej warstwa kremowego awokado, do tego delikatny omlet ułożony w jajeczną chm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.