Majowe tartaletki z botwinką i dymką

Majowe tartaletki z botwinką i dymką

Majowe tartaletki z botwinką i dymką

Za majowym oknem jeszcze nie tak ciepło, jakby się chciało ale skrzynki w warzywniaku już kuszą świeżością i kolorami. Coraz więcej wszelkich odcieni zieleni i różu, które śpiewają o pełnej wiośnie :) Zabieram ze sobą do majowej kuchni bukiet botwinki i pęczek chrupiącej cebuli dymki z ogromnym, szczypiorkiem, którym nigdy nie umiem się oprzeć o tej porze roku. Kilka chwil podsmażam całość na maśle, dodaję przyprawy, świeży koper i trochę miody z cytryną dla równowago smaków. Małe foremki wyłożone aro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.