Jest to bardzo znana zupa w Tajlandii. Smak kwaśno ostry. Ta zupa musi być ostra, ale ilość chili możecie sami dozować. Grzyby mun zalać gorącą wodą i zostawić na 30 minut. Do garnka wlać wywar, dodać sos rybny, sos chilli,listki limonki, sok z limonki i skórkę. Papryczki chilli umyć i oczyścić z nasionek i błonek. Pokroić drobno. Ząbek czosnku obrać o posiekać. Imbir cienko obrać o posiekać bardzo drobno. Odciąć końcówkę trawy cytrynowe przy główce i i pociąć na trzy kawałki. Szalotki oskrobać i pokroić w półp... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl