Dosyć dużo pracy z tym ciastem, ale jest pyszne. Mocno cytrynowa masa, gruszki to daje super smak. Masa cytrynowa – Cytryny sparzyć, wysuszyć. Zetrzeć na tarce skórkę. Miseczkę położyć na garnuszku z gotującą się wodą. do miski wrzucić startą skórkę z cytryn, masło, cukier, sok z cytryn. Mieszać tak długo, aż masło się rozpuści. Ubić jajka i żółtko na jednolitą masę, następnie wlać do masy maślanej. Ubijać aż wszystko się dokładnie wymiesza i połączy. Woda pod miseczką cały czas musi delikatnie parow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl