Omlet z bekonem i cebulką

Omlet z bekonem i cebulką

Omlet z bekonem i cebulką

Dzisiaj omlet w wersji wytrawnej. takie śniadanie doda nam energii na długi czas. Przygotowanie nadzienia – łyżkę masła roztopić, wrzucić cebulkę pokrojoną we wiórki i smażyć aż zmięknie. Dodać bekon pokrojony w paseczki i smażyć aż stanie się chrupiący. Zdjąć z patelni i przykryć, żeby utrzymać ciepłe. Jajka z solą ubić na puszystą masę, następnie wlać mleko i jeszcze trochę ubijać. Na patelni roztopić masło i wylać masę jajeczną. Podczas smażenia podważać boki omletu, lekko przechylić patelnię. Płynna ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.