Mielone kotleciki Ciechocińskie

Mielone kotleciki Ciechocińskie

Przepis na : obiad

Znalazłam ten przepis w mojej starej książce. Kotleciki delikatne z nutką ziołowego smaku Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulkę i smażyć na złoty kolor. Zdjąć z patelni i lekko przestudzić. Do mielonego mięsa dodać odciśniętą bułkę, jajko, obsmażoną cebulkę, odsączoną kukurydzę, posiekane zioła. Wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować kotleciki, następnie obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na patelni z mocno rozgrzanym olejem. Kotleciki muszą się przesmażyć i nabrać złotego koloru....

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.