Przepis na : kolacja
Szybkie i smaczne śniadanie. Pieczarki umyć i osuszyć, pokroić w plasterki. Na patelni roztopić masło i obsmażyć na nim pieczarki. Nadmiar płynu z grzybów musi wyparować. Jajka wbić do miski i za pomocą trzepaczki lekko ubić. Wylać masę jajeczną na podsmażone grzybki. Smażyć jajecznicę tak długo aż jajka się zetną. Co jakiś czas zamieszać. Oczywiście doprawić solą i pieprzem. Podawać z chlebkiem lub bułeczką. Nie smażyć zbyt długo, jajecznica byłaby sucha i niedobra. Smacznego. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl