Tradycyjna zupa chrzanowa z białą kiełbasą, jajkiem i ziemniakami , najprostsza, a jednocześnie najlepsza, w wersji ze świeżo startym chrzanem. To właśnie świeży chrzan nadaje naszej zupie odpowiedniej pikantności, a śmietana niezbędnej kremowości i konsystencji. Podana z niewielką porcją białej kiełbasy, wiejskim jajkiem oraz świeżą natką pietruszki tworzy prawdziwy rarytas! To pyszna i nieszablonowa propozycja na Wielkanoc lub inny wiosenny dzień! Prawdziwe polskie danie z tradycyjnymi składnikami i smakami. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.