
Taką sałatkę przygotowujemy dosłownie w kilka chwil. Nada się na śniadanie, kolację lub nawet na świąteczny stół. U nas była akurat na urodzinach męża w towarzystwie sałatki z makaronem . Składniki (na dwa półmiski): 1 paczka roszponki (lub innej sałaty: lodowej, masłowej, rukoli - co kto lubi) 4 jajka ugotowane na twardo kilka rzodkiewek kilkanaście pomidorków koktajlowych 1 ogórek 1 opakowanie serka wiejskiego sól, pieprz siekany szczypiorek Sposób wykonania: 1. Sałatę umyć, osuszyć. Ułożyć na p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...