Szał na rabarbar trwa - tym razem zrobiłam drożdżówki. W oryginale były same truskawki, a u mnie jest jeszcze rabarbar. Duet bardzo udany, bo drożdżówki są naprawdę świetne! Polecam!Składniki:2 i 1/4 szklanki mąki pszennej (+ do podsypania) - w oryginale mąka chlebowa3/4 szklanki letniego mleka3 łyżki cukru2 małe jajka (lub 1 jajko i 1 żółtko)1/4 łyżeczki soli60 g rozpuszczonego masła12 g świeżych drożdży200 g rabarbaru200 g truskawekKruszonka:2 łyżki mąki1 łyżka masła1 łyżka cukru+ 1 jajko do posmarowania droż... czytaj dalej...
Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...