
Jajka marmurkowe, jajka po berlińsku, Soleier... zwał jak zwał, ważne, że ten wielkanocny smakołyk jest w naszej rodzinie od co najmniej 6 pokoleń :) I bardzo dobrze, bo go uwielbiam. Przyznam nieskromnie, że w zeszłym roku na świątecznym śniadaniu zjadłam osiem :D SKŁADNIKI: - jajka - łupiny cebuli - sól - kminek - woda ILOŚĆ ŁUPIN CEBULI zależy od od ilości jajek, garnka i wielu innych czynników. Najlepiej będzie jeśli przyjmiesz, że na jedno jajko użyjesz łupiny z jednej średniej cebuli. A ilość soli i kmin... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...