Dzisiaj mamy dla Was pyszną i sycącą zupę krem z żółtego groszku Składniki: - 250 g żółtego łuskanego groszku - 200 g wędzonego boczku - 1 cebula - 1 łyżka masła - sól - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 por - 1,5 l wody - troszkę natki pietruszki Dzień wcześniej zalewamy groszek wodą i pozostawiamy, żeby się moczył. Na drugi dzień płuczemy groszek, wrzucamy do garnka, zalewamy 1,5 l wody i gotujemy do miękkości. W między czasie dodajemy obrane i pokrojone: marchewkę, pietruszkę i pora oraz trochę soli. Teraz... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...