Czy to już jesień? Jeśli tak to ja się cieszę. Tak zdecydowanie jestem z tych co od lata wolą jesień. Zawsze lubiłam łazić po lasach, zbierać grzyby, poczuć już nieco chłodniejszy wiatr. Oczywiście, nie pogardzę Chorwacją w Listopadzie, ale jest takie fajne przysłowie: „Cudze chwalicie……” Do rzeczy. Jest jesień? Są zbiory. Aż miło pochodzić po straganach. Cudowne pachnące warzywa i owoce uginają się na deskach i wysypują z koszy. Coś pięknego!! W takich chwilach jestem tym najmniej pożądany... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...