O tym jak słownik lubi płatać figle, wie nie jeden rodzic korzystający ze smartphone’a. U nas dzisiaj troszkę słonecznej Brazylii z domieszką torfu. A tak szczerze to trochę mąki pszennej tortowej, żytniej i garść liści bazylii. To jednak nie koniec, gdyż na samym podium uplasował się POMIDOR. Nasz ulubieniec i gwiazda sezonu. Pomidory są bardzo wartościowe. Kiedyś udało mi się wyhodować kilka koktajlowych na balkonie. Były pyszne. I takie hmmm własne. Polecam Wam taką hodowlę na balkonie. Macie jakieś... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...