6 – 8 filetów śledzi solonych, 60 ml octu 10%, 140 ml wody, 150 ml cukru, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 2 łyżki posiekanego koperku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2 łyzki posiekanej cebuli, 20 ziaren gorczycy, Śledzie zalać zimną wodą na około 2 – 3 godziny. Po tym czasie śledzie wyjąć, osuszyć. Pokroić w równej wielkości, nieduże kawałki. Ocet, wodę, cukier i 10 ziaren gorczycy zagotować. Odstawić do ostudzenia. Pietruszkę, koperek, cebulę, natkę pietruszki i 10 rozgniecionych ziaren gorczycy wymieszać. W sło... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...