RIB EYE STEAK – stek z antrykotu
RIB EYE STEAK – stek z antrykotu
3 steki z antrykotu - rib eye, sól, Mięso położyć na rozgrzanej patelni grillowej (ja smaruję patelnię tłuszczem). Grillować 3 minuty, odwrócić, oprószyć solą. Smażyć 2 -3 minuty. Mięso przełożyć na talerz i odczekać około 5 minut. Ja podałam z chipsami z topinambura i cebulą ze śliwkami. 300 g cebuli czerwonej, 400 g śliwek*, 2 łyżki oliwy, sok z 1/4 cytryny, sól, miód lipowy, 2 ziarna kardamonu (nie torebki tylko ziarenka), Cebulę pokroić w półplasterki, poddusić na oliwie 3-4 minuty. Dodać śliwki, zmielony... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
śliwka, mięso, cebula, sok, cytryna, miód, wiśnia, mięso duszone
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję