
winogrona „działkowe”, cukier, cynamon Winogrona umyć, oderwać z gałązek, włożyć do garnka i zmiażdżyć. Gotować na małym ogniu do rozgotowania. Przetrzeć przez sito. Na 1 litr przecieru dodać 300 g cukru. Gotować aż masa zgęstnieje, Doprawić do smaku cynamonem. Masę nakładać do wyparzonych słoików. Zakręcać, odstawiać słoiki do góry dnem. Winogrona z ogrodu przy Pałacu Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie , zebrane podczas winobrania i gotowania w Wilanowie, w Villi Intrata . Pod okiem Macieja Nowick... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...