
Figi mają bardzo delikatną skórkę, dlatego przy zakupie należy zwracać na nią szczególną uwagę. 3 kg fig, 1 kg cukru, 100 ml soku z cytryny, 1 gwiazdka anyżu, 2 kawałki cynamonu Figi umyć, osuszyć, odciąć końcówki, pokroić na ćwiartki. Do garna z grubym dnem wsypać cukier, wlać sok z cytryny i na małym ogniu gotować aż cukier się rozpuści. Dodać przyprawy oraz wrzucić figi do garnka. Gotować na małym ogniu, co jakiś czas delikatnie mieszając. Gotować 10 minut od zagotowania. Zdjąć z ognia i odstawić do ostud... czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...
To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...