Pęczak z jabłkiem i bobem
Pęczak z jabłkiem i bobem
Przepis na : obiad
Taki pęczak, wzbogacony jabłkiem oraz bobem jest wyśmienity jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa.Inspiracją było danie przygotowywane podczas warsztatów w leśniczówce, na których byłam jakiś czas temu.Tam jednak bób gotowany był w soku jabłkowy. Ja z obawy, że maż będzie kręcił nosem, ugotowałam go w wodzie.Składniki:* 1 szklanka pęczaku* około 1,5 szklanki wody* 2 szklanki bobu* 3 kwaśne nieduże jabłka* 2 łyżki startego sera, u mnie Grana Padano, ale może parmezan lub inny* 1 łyżka masła* sól,... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo
Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Autor
kolorowotorcikowo
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, lekka, kasza, obiad, drobiowe, mięso, smażony ser, mięso na obiad, lekkie dania
Inne przepisy z kolorowotorcikowo
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję