Tort dacquoise

Tort dacquoise

Tort dacquoise

Przepyszny tort daktylowy  blaty bezowe : 6 białek szczypta soli  300 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka  soku z cytryny 8 suszonych daktyli, drobno pokrojonych Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować dwa okręgi o średnicy 23 cm.  Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać  stopniowo cukier cały czas ubijając, do powstania sztywnej, błyszczącej piany. Dodać sok z cytryny i zmiksować. Dodać daktyle, delikatnie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mascarpone, ciastka kremówki, krem, torty, tort, orzechy, tort bezowy, ciasto, kajmak, tort śmietanowy, krem mascarpone, bez pieczenia, ciasto z białek , ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z kremem mascarpone, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję