Pierogi z kapustą,grzybami i kaszą gryczaną

Pierogi z kapustą,grzybami i kaszą gryczaną

Pierogi z kapustą,grzybami i kaszą gryczaną

Pierogi z kapustą i grzybami to obowiązkowa potrawa na nasz wigilijny stół. W tym roku postanowiłam wzbogacić je kaszą gryczaną.  Do pierogów użyłam kaszy gryczanej prażonej Kupiec ciasto: 400 g mąki pszennej 1 szklanka gorącej wody 1 żółtko 1 łyżka oliwy sól farsz: 500 g kiszonej kapusty 40 g suszonych grzybów leśnych listek laurowy kilka kulek czarnego pieprzu   3-4 kulki ziela angielskiego 1 cebula 2 łyżki oleju sól świeżo mielony pieprz  3/4 szklanki kaszy gryczanej prażonej   ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolorowa kuchnia Elki

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Ela JasińskaEla Jasińska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, pierogi, pierogi przepis, kapustą, ciasto, kasza gryczana, mielone, pierogi z kapusta i grzybami, kapusta kiszona, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, boże narodzenie, potrawy wigilijne, wigilijne potrawy

Inne przepisy z Kolorowa kuchnia Elki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.