Jajka faszerowane majonezem ze szczypiorkiem

Jajka faszerowane majonezem ze szczypiorkiem

Jajka faszerowane majonezem ze szczypiorkiem

Uwielbiam jajka i mogłabym je jeść w każdej ilości i rozmaitej formie.  A form tych jest mnogość i ciągle mi przychodzą do głowy nowe! Dzisiaj jedna z najprostszych, choć nie oznacza to wcale że mało smacznych! Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 2 jajka Łyżeczka majonezu Szczypiorek Sól ziołowa, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie przecinamy na pół i wyciągamy żółtka. Do żółtek dodajemy majonez, posiekany szczypiorek oraz przyprawy. Wszystko ugniatamy widelcem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.