Śledź – ryba, która w karnawale króluje na naszych stołach. Nie może go zabraknąć także na świątecznym stole. U nas w Wigilię, tradycyjnie podaje się go w śmietanie Natomiast na świątecznym stole panuje już dowolność- zazwyczaj jest śledzik pod pierzynką lub tatar ze śledzia. Składniki: 6 płatów śledziowych, solonych 2 ogórki kiszone 12 marynowanych grzybków 1 cebula czerwona 1 cebula zwykła 1 łyżka musztardy francuskiej- z całymi ziarnami gorczycy 1 łyżka oleju Lnianego SemCo pieprz 1/2 ł... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...