A tak! Bo niby czemu tego tak nie połączyć? Dodatkowo, jak wiecie, jestem maniaczką różnych zielenin. I święta i zielenina i moje najulubieńsze pesto, lub raczej kolejność zupełnie odwrotna. Jedyne czego mi brakowało, to czegoś chrupiącego. I nie mówię tutaj o jakiejś kruchej sałacie, bardziej o orzechach. Nie chciałam jednak przedobrzyć z tym smakiem, bo przecież w pesto są różne takie „fidrygałki”, w zależności od tego, co do niego dodacie. U mnie pesto było np. z orzechami nerkowca. Zastanaw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...