PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM.

PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM.

PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM.

CAJUN: Mieszanka z południa USA. Nadaje wspaniały aromat m.in. kurczakowi, rybom, wołowinie i wieprzowinie. Świetna też do pieczenia ziemniaków. Zmiel: po 2 łyżki ziaren białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw i ryb. W moździerzu rozgnieć 2 ząbki czosnku z 1/2 łyżeczki grubej soli. 2 łyżki oliwy wymieszaj z 1/2 ły żeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Autor

jejkuchniajejkuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ryby, ryba, tarta, papryka, pasty, pasta, wieprzowina, ziemniaki, curry, kurczak, wołowina, pieczone ziemniaki, kurczak pieczony, pieczone ziemniaki z czosnkiem, potrawy z kurczaka, kurczak z czosnkiem, pasta z kurczaka, kurczak z warzywami, tarta na słodko, kurczak z papryką , kurczak curry, kurczak z serem

Inne przepisy z JejKuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.