BISZKOPT RZUCANY

BISZKOPT RZUCANY

BISZKOPT RZUCANY

WYKONANIE: ŚREDNIE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 22 CM Składniki: 3/4 szklanki (o pojemności 250 ml) mąki tortowej, 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Cykoria, 5 większych jajek. Przygotowanie: Oddzielam żółtka od białek.  Mąki przesiewam przez sito. Białka ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania powoli dodaję cukier, następnie stopniowo żółtka. Na koniec dodaję po łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu JejKuchnia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.