Udka pod jabłkową pierzynką

Udka pod jabłkową pierzynką

Udka pod jabłkową pierzynką

Przepis na : obiad

Udka z kurczaka zamarynowane, a następnie upieczone w drobno startych jabłkach. Marynatę z jabłek przygotowałam na bazie cydru, dzięki czemu mięso jest soczyste, lekko kwaskowate. SKŁADNIKI: 4 udka z kurczaka 1 cebula 2 jabłka 1 szklanka cydru 1 łyżka miodu wielokwiatowego sól pieprz czarny szczypta cynamonu olej do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni z odrobiną oleju. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej bez gniazd nasiennych, dodać do cebuli. Chwilkę przesmażyć i podlać cyd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, cydr, mięso, kurczak, udka , marynaty, danie jednogarnkowe, zapiekanka, zapiekanki, obiad, mięso na obiad, dania bez mięsa, udka z kurczaka, zapiekanka z mięsem , zapiekanka z kurczaka, zapiekanka z kurczakiem, dania z kurczakiem, kurczak w marynacie, mięsa pieczone, kurczak w miodzie, bez pieczenia, pieczone jabłka, jabłka pieczone, kurczak pieczony, mięso duszone, zapiekany kurczak, pieczone udka

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.