Kostka kawosza

Kostka kawosza

Kostka kawosza

Kawa jest w każdym elemencie tego ciasta. Miękkie i wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem kawy, delikatna pianka kawowa i polewa z dodatkiem kawy. Dzięki temu ciasto ma bardzo intensywny smak kawy, ale jednocześnie jest lekkie. Polecam wszystkim smakoszom kawusi :) CIASTO CZEKOLADOWE: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 200 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki oleju 3 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mocnego naparu z kawy parzonej PIANKA KAWOWA: 2 szklan... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Kawa, szkodzi czy pomaga?

Spożycie kawy stało się powszechne głównie dzięki jej smaku i aromatu oraz właściwości pobudzających.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, mleko skondensowane, ciastka kremówki, krem, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasta z kremami, ciasto z kremem, biszkopt, ciasto z jogurtem naturalnym, krem czekoladowy, polewa czekoladowa, ciasto pianka, pianka na biszkopcie

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.