Prosta, a zarazem bardzo smaczna sałatka z brokułem, kolorowymi pomidorkami i jajkiem. Polana ciekawym dressingiem na bazie natki pietruszki. Idealna na drugie śniadanie, lunchbox, czy lekki obiad. Sałatka na 2 porcje: 1 brokuł 3 jajka 1 mała czerwona cebula 6 szt czerwonych pomidorków koktajlowych 6 szt żółtych pomidorków koktajlowych sól pieprz czarny DRESSING Z PIETRUSZKI: 1 pęczek natki pietruszki 200 g gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz czarny Brokuł podz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.