Cebularze/cebulaki czyli smaki regionów zamojszczyzny

Cebularze/cebulaki czyli smaki regionów zamojszczyzny

Cebularze/cebulaki czyli smaki regionów zamojszczyzny

Cebularze czy też cebulaki to pochodzące z kuchni białostockich Żydów wytrawne drożdżówki z nadzieniem cebulowym. Postanowiłam jej zrobić, gdy jedna z moich uczennic opowiadała o rodzinnych stronach męża (Zamościu) i jak podczas ostatniej wizyty raczyli się właśnie tym regionalnym daniem. Widziałam piękne zdjęcia, gdzie cebularze były podane na śnieżnobiałej porcelanie i serwowane jak najbardziej wykwintne danie. Powiedzenie: Cudze chwalicie, swego nie znacie, doskonale tu pasuje, Włosi mają Cecinę , a my cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Autor

becky greenscarf

100 % weganka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, drożdżowe, drozdzowka, drożdżówki , placki, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, pizza przepis, pizza , kolacja, zupa grzybowa, zupa, ciasto na pizze, bez pieczenia, ciasto z makiem, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, zupa cebulowa, pizza na patelnie

Inne przepisy z greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.