Panna Cotta z pistacjami

Panna Cotta z pistacjami

Panna Cotta z pistacjami

Przepis na : deser

Panna Cotta to klasyczne włoskie danie, które idealnie sprawdzi się jako lekki i elegancki deser na świątecznym stole. Jej gładka i kremowa tekstura z pewnością zachwyci wszystkich gości. Dziś proponuję przygotować Panna Cottę z pysznymi pistacjami, które dodadzą nie tylko wyjątkowego smaku, ale także pięknej zielonej barwy. Składniki: 90 g niesolonych pistacji 8 g żelatyny 30 ml mleka 400 ml śmietanki 36% 80 g cukru Dekoracja posiekane pistacje tabliczka deserowej czekolady( kuleczki, łezki czekoladowe za... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu gotuj ze mną

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

alina jasińskaalina jasińska

Piszę bloga o moim domowym gotowaniu. Poszukuję inspiracji,cały czas wprowadzam do mojego jadłospisu różne nowości.Dzielę się tym z innymi.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto

Inne przepisy z gotuj ze mną

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.