Wyraziste w smaku kwaskowato - słone kapary, podsmażone na maśle z dodatkiem zielonej pietruszki to idealny dodatek do łososia. Podane z młodymi ziemniaczkami i zieloną sałatą to wykwintny wakacyjny obiad. Prosto, szybko, zdrowo! Składniki: 2 kawałki łososia a`160 g 5 gałązek natki pietruszki 30 g masła 20 g kaparów ze słoiczka sól, pieprz 2 łyżki oleju Wykonanie: kawałki łososia umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i posolić kapary odsączyc z zalewy. Pietruszkę posiekać łososia usmażyć na oleju po... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...