Kruchy makowiec z lukrem i bakaliami – idealny na święta i niedzielne popołudnie

Kruchy makowiec z lukrem i bakaliami – idealny na święta i niedzielne popołudnie

Kruchy makowiec z lukrem i bakaliami – idealny na święta i niedzielne popołudnie

Przepis na : deser

Makowiec kojarzy mi się z babciną kuchnią – gdzieś w powietrzu unosił się zapach drożdżowego ciasta i mielonego maku z miodem. Ale ten makowiec to trochę inna historia – kruchy, delikatny spód, intensywna masa makowa i połysk lukru z kandyzowaną skórką pomarańczową. To ciasto, które łączy tradycję z nowoczesną formą podania i doskonale sprawdza się jako makowiec na kruchym cieście zarówno w świątecznym menu, jak i podczas leniwych, rodzinnych niedziel. To także rewelacyjny przykład, kiedy ciasto z gotową masą makow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.