Domowa Karpatka – sekret na idealnie wyrośnięte ciasto i puszysty krem budyniowy

Domowa Karpatka – sekret na idealnie wyrośnięte ciasto i puszysty krem budyniowy

Domowa Karpatka – sekret na idealnie wyrośnięte ciasto i puszysty krem budyniowy

Przepis na : deser

Karpatka to jedno z tych ciast, które budzi wspomnienia dzieciństwa i smaki rodzinnych przyjęć. W moim domu zwyczaj pieczenia karpatki zainicjowała babcia. Pamiętam, jak obserwowałem, jak z dziwnie rzadkiej masy powstaje górzyste, złociste ciasto, które potem babcia przekrawała i hojnie wypełniała kremem. Do dziś twierdzę, że najlepsza karpatka to ta pieczona na dużą blachę – z wyraźnie pofałdowanym ciastem na wierzchu i delikatnym, puszystym kremem wewnątrz. Karpatka – jak upiec domowy klasyk, który zawsze się ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.