Co zrobić z jajek na kolację, gdy jajecznica już ci zbrzydła

Co zrobić z jajek na kolację, gdy jajecznica już ci zbrzydła

Co zrobić z jajek na kolację, gdy jajecznica już ci zbrzydła

Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w kuchni. Są tanie, dostępne przez cały rok i stanowią bogactwo wartości odżywczych. Dla wielu stanowią podstawę śniadania – jajecznica, na miękko, w koszulce. Ale kiedy po raz kolejny otwierasz lodówkę i myślisz o kolacji, a jajecznica zdaje się być kulinarnym deja vu – warto sięgnąć po coś więcej. Pamiętam, jak pewnego wieczoru odwiedziłem znajomego kucharza. Zamiast banalnej jajówy zaprosił mnie na grzanki z pastą z jajek wędzonych, pieczoną frittatę z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.