Co zrobić z borówek na zimę, by smakowały jak prosto z krzaczka

Co zrobić z borówek na zimę, by smakowały jak prosto z krzaczka

Co zrobić z borówek na zimę, by smakowały jak prosto z krzaczka

Moje wspomnienie z dzieciństwa to gorące sierpniowe popołudnie i dłonie umazane od borówek, zerwanych prosto z leśnego krzaczka. Ich intensywny smak, lekko cierpki, ale słodki – działał na wszystkie zmysły. Dziś, jako pasjonat kuchni, wciąż szukam sposobów, jak zatrzymać smak lata na długie zimowe miesiące. Borówki, mimo że delikatne i nietrwałe, mają ogromny potencjał kulinarny. Trzeba tylko wiedzieć, co z nich zrobić. Dlaczego warto zachować borówki na zimę? Borówki (zarówno amerykańskie, jak i leśne) to ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Prezesem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.