Przepis na : obiad
Por jest warzywem którego nie doceniałam. Teraz uwielbiam od czasu do czasu przygotować surówkę/sałatkę z porem w roli głównej. Oczywiście ta rola główna nie ma bytu bez drugoplanowych aktorów. A tymi aktorami może być każde warzywo lub nawet owoc. Tym razem drugoplanowe role grało jajo i kukurydza. Połączenie przepyszne i nawet znika przed obiadem czasami. Składniki: biała część pora puszka kukurydzy 2-3 jaja majonez sól i pieprz Przygotowanie: por kroimy w paski delikatnie solimy i odstawiamy na c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...