sałatka/surówka z pora i jaja

sałatka/surówka z pora i jaja

sałatka/surówka z pora i jaja

Przepis na : obiad

Por jest warzywem którego nie doceniałam. Teraz uwielbiam od czasu do czasu przygotować surówkę/sałatkę z porem w roli głównej. Oczywiście ta rola główna nie ma bytu bez drugoplanowych aktorów. A tymi aktorami może być każde warzywo lub nawet owoc. Tym razem drugoplanowe role grało jajo i kukurydza. Połączenie przepyszne i nawet znika przed obiadem czasami. Składniki:   biała część pora puszka kukurydzy  2-3 jaja majonez sól i pieprz Przygotowanie: por kroimy w paski delikatnie solimy i odstawiamy na c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.