Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Przepis na : śniadanie

Oj jak ja lubię weekendy, dni kiedy teoretycznie nie muszę wstawać z samego rana. Teoretycznie ponieważ i tak budzę się wcześnie, ale jak R w pracy, to mogę chociaż w łóżku poleżeć i poczytać, poszukać inspiracji no cokolwiek. O ile oczywiście moje drugie szczęście na to pozwoli. Dzisiaj tak było i mogłam w spokoju przygotować sobie proste i szybkie śniadanie. Jajka uwielbiamy i mogę je jeść codziennie. Dlatego wszelkie pasty, w których one grają pierwsze skrzypce są mile widziane. A jak wiecie czasami mniej z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.