Pierniczki po upieczeniu są grubiutkie i od razu są miękkie, nie musza leżakować :) Jeśli nie lubimy śliwko możemy ją pominąć :) Składniki na 1 blaszkę pierników: 230 g mąki pszennej tortowej 80 g miodu 40 g masła 40 g cukru 2 łyżki śmietany kwaśnej 18 % 1 jajko kl M 2 i 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1 płaska łyżeczka kakao kilka śliwek suszonych pokrojonych na mniejsze kawałeczki 1/2 łyżeczki sody 1. Miód z masłem roztapiamy w garnuszku i odstawiamy do przestygnięcia. 2. Mąkę wraz z jajkiem, kwaśną ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...