
Wczoraj poszukiwałam przepisu na babeczki, a tu mąż z rana podpowiedział prosto z mostu: "zrób wszystko jak na normalna babkę biszkoptowa ponieważ zawsze ci się udaje to tylko w mniejszej ilości i wlej do foremek i już" no i kurcze tak zrobiłam. Wyrosły pięknie, są wilgotne w środku i bez dodawania szklanki mleka czy szklanki oleju i co najważniejsze nie są gumowate :) Wyszły puszyste i mega smaczne :) Składniki na 6 sztuk: 2 jajka kl L 1/3 szkl cukru 3/4 szkl maki tort kilka kropel aromatu wanilioweg... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...