Zapiekanka z opieńkami i makaronem pod beszamelem

Zapiekanka z opieńkami i makaronem pod beszamelem

Zapiekanka z opieńkami i makaronem pod beszamelem

Przepis na : obiad

pół op makaronu penne 600 g świeżych młodych opieniek 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz ziołowy na beszamel 1 szkl mleka 1 łyżka mąki 1 łyżka masła szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej 30 g sera żółtego oregano Makaron ugotować, odcedzić i włożyć na dno naczynia żaroodpornego. Pół cebuli drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać grzyby i dusić aż zupełnie odparują, doprawić solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać masło, dodać mąkę, mieszać przez chwilę, po czym stopniowo ciągle mieszając dodać mleko (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.