Smardze w omlecie

Smardze w omlecie

Smardze w omlecie

Przepis na : śniadanie

Dziś przypadkiem znalazłam SMARDZA    jednego ale dość okazałych rozmiarów. Musiałam go szybciutko spożytkować ponieważ był to już dorosły osobnik i nie mogłam go przechowywać. Powstał więc pyszny omlet ze smardzem :) smardze ok 150 g pół cebuli pół pomidora sól pieprz szczypta oregano 4 jajka szczypiorek Smardze przekroić , opłukać i ugotować, ok 15 min. Odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać tłuszcz włożyć cebulę i grzyby oraz pomidor pokrojony w kostkę, smażyć kilka m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.