Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Pstrąg pomarańczowy z pieczonymi ziemniakami i surówką

Przepis na : obiad

2 pstrągi pół pomarańczy 2 łyżki oliwy sól tymianek mąka do panierowania olej do smażenia ziemniaki sól pieprz papryczka słodka 1 łyżka surówka z kapusty 400 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jabłko 1 marchewka 2-3 łyżeczki cukru szczypta soli szczypta pierzu ziołowego olej nie rafinowany Pstrągi umyć i oskrobać, naciąć ukośnie z obu stron, porządnie oblać sokiem z pomarańczy, oliwą , lekko posolić i posypać szczyptą tymianku Ziemniaki obrać pokroić w talarki, posypać przyprawami, polać olejem i upiec we frytownic... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Renata PyzikRenata Pyzik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, pstrag, kapustą, jak zrobic pstrąga, surówka, marchewka, jabłka, ziemniaki, kapusta kiszona, ryby, surówka z kapusty, dania obiadowe, ryba, bez pieczenia, surówka z kiszonej kapusty, jabłka pieczone, pieczone ziemniaki, ryby smażone

Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.