Fusilli z grzybkami leśnymi
Fusilli z grzybkami leśnymi
1 op makaronu fusilli Malma 500 g grzybów leśnych 200 ml śmietany 22% 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz estragon oregano Grzyby gotujemy przez ok 10 minut, odcedzamy. Na maśle przysmażamy cebulę drobno posiekaną, dodajemy grzyby i dusimy kilka minut, następnie dodajemy śmietanę i gotujemy sos ciągle mieszając ok 5 min. doprawiamy do smaku solą, pieprzem i estragonem. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i natychmiast wrzucamy do sosu, Chwilkę podgrzewamy i gotowe .. Smacznego ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, makarony, makaron, sosy, dipy, sos do makaronu, sos z grzybów
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję