Składniki: 500 g mrożonego, zielonego groszku; 1 cebulka dymka wraz ze szczypiorkiem; 750 ml bulionu drobiowego lub warzywnego; 3 kulki mozzarelli (każda po 100 g - waga netto, po odcedzeniu z zalewy); Sól - opcjonalnie. Sposób przygotowania: Cebulkę dymkę wraz ze szczypiorkiem umyć, osuszyć, drobno pokroić lub pozostawić w całości. Kulki mozzarelli odcedzić z zalewy, osuszyć, pokroić w kostki. Do niewielkiego garnka, w którym będzie gotowana zupa, wrzucić mrożony groszek (prosto z zamrażalnika, bez rozmrażania). Do... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...