Zakwas na barszcz czerwony

Zakwas na barszcz czerwony

Zakwas na barszcz czerwony

Zakwas na barszcz czerwony...Intensywnie czerwony i... buraczany.Pachnący czosnkiem i przyprawami.Bez dodatku konserwantów i chemii.Idealny do wigilijnego barszczu.Zapraszam! Składniki:2 kg czerwonych buraków;3 litry wystudzonej, przegotowanej wody;3 łyżki soli;4 ząbki czosnku;3 liście laurowe;5 ziaren ziela angielskiego. Sposób przygotowania:Wodę zagotować wraz z solą i pozostawić do całkowitego wystudzenia.Buraki dokładnie umyć, osuszyć, obrać i pokroić w cienkie plastry.Czosnek obrać i pokroić na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję