Składniki: 500 ml naturalnej maślanki; 125 ml kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1 i 1/2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny; 5 średnich ogórków gruntowych; 5 średnich rzodkiewek; Pęczek szczypiorku; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Jaja ugotowane na twardo - po jednym na każdy talerz; 2 czubate łyżki ziaren słonecznika. Sposób przygotowania: Ogórki umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Słonecznik uprażyć na złoty kolor, na suchej... czytaj dalej...
Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...