Wiosna w pełnej krasie więc i na talerzu też coraz częściej gości u mnie zielenina i pyszne lekkie sałatki. Dzisiaj zapraszam na jedną z takich. Idealna na lunch, ale również pożywne śniadanko...polecam. Składniki: Garść roszponki Kilka gałązek radicchio kilka gałązek kolendry kilka listków świeżego szpinaku 1 duży pomidor 3 pieczarki 1 jajko 1 łyżeczka masła Sos: 1/2 dojrzałego awokado kilka listków kolendry 1 łyżka majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól i ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.