Jak uniknąć bezglutenowego zakalca?
Jak uniknąć bezglutenowego zakalca?
ciasto rośnie - oby nie wyrosło na zakalec ;)
Ciasta bezglutenowe ze względu na swoje właściwości są szczególnie „zakalcogenne”. Jeśli jeszcze dodatkowo musimy upiec ciasto bez jaj i produktów mlecznych, to najlepszym polem do rozpoczęcia eksperymentów są ciasta kruche, które udają się bez większych problemów.
Oto kilka porad jak zmniejszyć ryzyko wystąpienia zakalca w ciastach ucieranych i drożdżowych:
Używać składników o jednakowej, pokojowej temperaturze. (Wyją... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu głodny alergik
Autor
głodny alergik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pieczenie, bezglutenowe, ciasto ucierane , drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, sok, jajko, ciasto z bezami, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, śliwka, majonez, babki, jogurt, babeczki, syrop, puszyste ciasto, ciasto ze śliwką, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, ciasto które zawsze się udaje, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z głodny alergik
Dodaj komentarz