Jak uniknąć bezglutenowego zakalca?

Jak uniknąć bezglutenowego zakalca?

Jak uniknąć bezglutenowego zakalca?

ciasto rośnie - oby nie wyrosło na zakalec ;) Ciasta bezglutenowe ze względu na swoje właściwości są szczególnie „zakalcogenne”.   Jeśli jeszcze dodatkowo musimy upiec ciasto bez jaj i produktów mlecznych,  to najlepszym  polem do rozpoczęcia eksperymentów są ciasta kruche, które udają się bez większych problemów.  Oto kilka porad jak zmniejszyć ryzyko wystąpienia zakalca w ciastach ucieranych i drożdżowych: Używać  składników o jednakowej, pokojowej temperaturze. (Wyją... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu głodny alergik

Autor

głodny alergikgłodny alergik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, bezglutenowe, ciasto ucierane , drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, sok, jajko, ciasto z bezami, szybkie ciasto, szybki ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, śliwka, majonez, babki, jogurt, babeczki, syrop, puszyste ciasto, ciasto ze śliwką, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, ciasto które zawsze się udaje, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z głodny alergik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.